Mallorca SempreMou es cul
Arramba't
Mala pècora
Mallorca sempre
Els pets de sa madona
Ti

País petit
Xoriços no!
Estic deprimit
Boti boti
Ton pare no té nas
Cançó de sa padrina

Per veure ses lletres de ses cançons clika aqui...Fes clik aqui
El tercer disc d'Ocults segueix les passes de l'anterior, reivindicatiu i més directe que mai s'ha guanyat a pols el seu lloc dins la història del grup. Mallorca Sempre fou la peça clau amb la marxa del grup a Catalunya i País Valencià, la versió de "País petit" de Lluís Llach obrí les portes a les ràdios municipals del Principat i Rac 105 entre altres.

Han enregistrat
Mallorca Sempre:

Crèdits:

Antoni Nicolau - Veu, Guitarra, i teclats
Jaume Nicolau - Baix i Veus
Biel ferrer - Bateria
Àngels casas - Saxo
Aquest disc ha estat enregistrat el Febrer de 1991 en els estudis "Digitals" de Ciutat.
Disseny portada: Lars Quetglas
Fotografia contraportada: Bàrbara Sansó
Idea portada: Ocults
És una altra producció d'OCULTS per "Blau".

Fanzin:

Els crèdits i les lletres de les cançons
es varen editar amb un fanzin que contava una historieta amb la lletra de cada uns del temes, hi va haver una convocatoria en els cinc darrers concerts d'Ocults abans de entrar a l'estudi, i la gent col·laborà així amb la confecció d'una part del disc.


Portada i contra del Fanzin

Han col·laborarat amb la confecció
del fanzin de lletres interior:

Francesca Ferriol (Mou es cul), Pep Gonella (Arramba't), Isaac Aranda i Alfredo Bagur (Mala Pècora), Joana Maria Flaquer (Mallorca Sempre), Dósperes (Els Pets de sa Madona), TC'91 i Mireia Serra (Ti), Carlos Llull (País Petit), Joan Brunet i Sebastià Ripoll (Xoricos no!), TC'91 (Estic deprimit), Pep Gonella (Boti Boti Boti), Sebastià Ripoll (Ton pare no té nas), Bartomeu Villalonga (Cançó a sa Padrina).

Han col·laborarat en aquest disk:

Damià Timoner (trompeta), Gabi Amengual (guitarra), Tomeu Bestard (Xeremia), Marisa Rojas, Coloma Ribot (Castanyetes).
Margarita Perello, , Maria Antònia, Antoni Riera, Toni Galmés, Miquel Oliver, Maria Pinya, Joan Josep Tur, Maria Antònia Mora, Andreu Roig, Catalina Sureda, Aina Planissi, Toni Morgue, Biel Morgue, Montse Rius, Tomeu Martí, Frederic Melis, Joana Ramis, Begoña Onieva, Paca Bascuñana, Toni Bauçà i Toni Gayà (Coros).

Molt agraït a Llorenç Julve per la seva col.laboració en directe com a bateria l'estiu de l'any 1991.

Mallorca Sempre

Instruments utilitzats a l'enregistrament:

Bateria "Honsuy", Baix "Fender Jazz Bass", Saxos Alt i Tenor "Yamaha", Guitarra "Fender Stratocaster 1964", Amplificador de baix "Acoustic 175 w.", Rack d’efectes per guitarra "Roland GP-16", i amplificador de gruitarra a vàlvules "Fender Twin Reverb".Aquests són els instruments bàsics de tot el disc, i que utilitzen els Ocults habitualment en directe. A més, hi ha una sèrie d'aparells, d’instruments i col.laboracions d'altres músics, afegits amb la intenció de millorar el resultat final de ses cançons.
Seguiré un poc l'ordre del disc per no embullar-vos entre tant de xoriguer i data tècnica:
 • MOU ES CUL: Sintetitzador " Roland W-30", pandero, efecte de Sampler (Antoni Nicolau).
 • ARRAMBA'T: Aparició de la veu de la saxofonista catalana Àngels Casas, castanyetes i guitarra acústica 12 cordes "Takamine", i arranjament de Tuba samplejada per Antoni Fernández.
 • MALA PÈCORA: Guitarra acústica "Martin", i un "fundit de sonit'' d'harmònica "Honner" (Antoni Nicolau).
 • MALLORCA SEMPRE: Xeremia Mallorquina (Tomeu Bestard) i un cor improvisat amb 30 components.
 • ELS PETS DE SA MADONA: Pandero, cortina fantàstica, Trombó samplejat per Toni Fernández, i col.laboració a la guitarra de Gabi Amengual (Los Malditos).
 • TI : Col.labora a la trompeta Damià Timoner (La Búsqueda).
 • PAÍS PETIT: So d'orgue "Yamaha", acústica 12 cordes "Takamine", pandero, violí samplejat "Roland W-30".
 • XORIÇOS NO! : Acústica 12 cordes, castanyetes, orgue Yamaha, pandero.
 • ESTIC DEPRIMIT: Sintetitzador ,"Roland W-30".
 • BOTI  BOTI : Orgue " Korg M-1" samplejat pel "Roland W-30".
 • TON PARE NO TE NAS: So de flauta sintetitzada "W-30" i cor improvisat de 30 persones.
 • CANÇÓ A SA PADRINA: Ximbomba, Trompeta (Damià Timoner) i Acústica 12 cordes Takamine.
 • MALLORCA SEMPRE (Remix) : Xeremia Mallorquina (Tomeu Bestard) acoplada a un efecte de retard digital "Boss".

Consells publicats al fanzin


Apreciat amic/ga:
Abans d’escoltar aquest disc, seria interessant que seguissis un grapat de consells que t’ajudaran a gaudir-lo més.
En primer lloc, vés pitant a sa botiga i compra’t un quilo de llimones (millor si no són forasteres) i una botella de Xoriguer (sa ginebra explossiva de Menorca). No t’equivoquis! Ni Larios ni Gordon’s ni òsties... Xoriguer!.
Te lies amb ses llimones i fas un suc de llimona al 50% amb aigua. Després apliques altre cop 50% llimonada 50% Xoriguer i ja tens 1 litre i mig de pomada autèntica, que te beuràs en dotze tassonades entre cançó i cançó. Te puc assegurar que si ses dues primeres cançons no t’han agradat massa, sa tercera ja t’agradarà, sa quarta serà boníssima, sa quinta brutal i les següents, genials (Si és que has aconseguit girar es disc, clar!).
Un altre consell, és referent a s’equip de música. Aquest disc és preferible que sigi escoltat amb bafles que no amb auriculars, sempre que el teu amplificador disposi de 100 wats per canal. Això és així perquè hem enregistrat aquest disc des del punt de vista d’intentar reproduir al màxim el nostre so de directe, i amb auriculars sona una mica embullat, de passa tu; i és que amb total probabilitat, sa meitat de sa canya que fotem es queda embossada per les membranes dels petits auriculars. Així que, si es teu equip no és de 100 w. Stereo, fes una cosa: Tira´t al llit, i posa’t un bafle a cada orella, així serà perfecte!.
Darrera la contraportada hi trobaràs un poc d’informació tècnica referent a cada una de ses cançons que escoltaràs, així que ja el pots conectar (si ho havies fet abans, millor que el tornis començar).

Mallorca, a 27 d’abril de 1991

 

© 1999, 2000, 2001 - Ocults
contac info / site credits